ale cos tam świta na horyzoncie?
zaczyna mi sie ten “lewacki rząd” podobać
No nie wierze…
Teraz tylko wprowadzic to w zycie!
Zostal wyslany sygnal ze mozna.Na razie chodzi "tylko"o dewastacje Wysp…Mam nadzieje ze to poczatek a nie koniec…
To się zdziw jeszcze bardziej, bo Niemcy przez ostatni rok kilkadziesiąt tzw imigrantów; - zurrueck… W sumie przez ostatnie dwa lata ponad 100 000 wróciło, tam skąd przybyli.
To dlaczego sie tym nie chwala?Dobry przyklad moze pomoc w rozwiazaniu tego problemu.Francja i Wlochy potrzebuja tego jak tlenu.
W mediach niemieckich sporo tego było.
Tutaj to nie dotarlo.
Ale jak zlapia jakiegos smiecia za gwalty czy na konstruowaniu bomb,to przynajmniej jest tak sfotografowany ze zapamietasz morde do konca zycia.I pojawia sie to we wszystkich gazetach.No moze poza Guardian
W zeszlym tygodniu,policja"wyeliminowala"w polnocnym Londynie,bande zlodzieji.Ciekawa mieszanina.Paru Etipoczykow i…paru Albancow.Jak to jednak swoj do swego ciagnie
poczatek, za tym pojdzie Melilia i Ceuta. potem porty srodziemnomorskie.
wszyscy juz maja tego dosc - w miejscowosciach gdzie ulokowano obozy przejsciowe strach z domu wyjsc.
a to dzialanie tez przytnie furtke katalonskim dzialaniom wywrotowym - przez dobre dwadziescia lat jak nie lepiej rozdawali rezydencje imigrantom afrykanskim, byle nie dawac tym z Ameryki Poludniowej - bo sie bali, ze przy takim naplywie (skadinad czasem koniecznej) sily roboczej mowiacej w castellano czyli po hiszpansku ich jezyk sie “rozpusci” - a wiadomo - Maghreb niechetnie sie integruje.
efekt? sa miasteczka jakbys je zywcem z Arabii przeniosl, tubylcy czuja sie obco, a Katolonia jest wylegarnia terroryzmu - zreszta do Francji tam blisko.
jak bedzie dzialac w praktyce?
problem z prawem morskim - ludzi z tych szalup trzeba ratowac no i potem znalezc metode na tanie odstawienie skad przyplyneli - mysle, ze kilka starszych statkow pasazerskich , albo duzych promow sprawe by zalatwilo.
a Rumunow z Securitate nie bylo?
bo to z kolei plaga w Hiszpanii, do spolki z Albancami i Marokancami.
Intrygujace…Rozdawali afrykancom by unikac latynosow?Na bazie jakiego doswiadczenia?Pierwszy raz slysze ze ktos wybiera afrykancow…Jakas lokalna specyfika?
Polacy zapraszają.
To jest tylko kwestia czasu.
Moj kolega z pracy,mieszka w Luton i opowiada…Niemal kazdy jego spacer z psem to kontakt z Rumunami.Ja bylem tam przy okazji zeszlorocznego wyrabiania licencji,na 4 dniowym kursie…
Jestem w Anglii juz prawie 14 lat ale takiego SYFU nie widzialem nawet w Bedford.Rumunska cyganeria bije na glowe nawet czarnych.A w Luton wyglada to tak ze to miasteczko powinno sie nazywac malym Bukaresztem…Zreszta niektorzy juz uzywaja tego okreslenia.
Lotnisko rzut kuflem a lotow do Rumunii jest/bylo wiecej niz do Polski…
owszem lokalna specyfika - katalonski nacjonalizm sie nazywa
A Kolega kim jest na Wyspach??
.mniejszym problemem.
Mąż tam w świecie za funtem, odkładał funt
Na Toyotę przepiekną, aż strach.
sa Rumuni i Cyganie.
jesli chodzi o Cyganow to jakos w Hiszpanii chyba za biednie, zeby ci rumunscy zakotwiczyli na stale - zreszta dosc szybko sie za nich wzieli. natomiast z tego co czytam i mam wiesci w bogatszych kraja sa zakała.
@ZiraaeL tu nie chodzi o ludzi, którzy chca sie zintegrowac i pracowac. tez jestem imigrantka. problemem jest, ze to dzicz, nieprzestrzegajaca regul cywilizowanego swiata i za nimi sie ciagna narkotyki, handel ludzmi, ogolnie pojety syf i roszczeniowosc.
wsrod moich znajomych w kolorze hebanu, a pochodzacych z Senegalu jest kilku takich, ktorzy zaczynali od nauki pisania i czytania, tudziez prac nie wymagajacych kwalifikacji . nie wybrzydzali - teraz zintegrowani normalnie pracuja (kasjer w markecie, mechanik samochodowy, ATS (to taka lepiej wykawalifikowana salowa). ale na tysiace ilu takich znajdziesz?
poza tym mafie - to co sie dzieje w okolicach Huelvy (najwieksze -chyba- w Europie skupisko upraw pod folia?) haracze od wlascicieli i pracownikow, bo jak nie to kesim.
dodaj do tego covid (a to na pewno mialo wplyw na decyzje tutejszego Trybunalu Konstytucyjnego) i masz mieszanke wybuchowa gorsza od tego arabskiego wynalazku, perhydrolu z acetonem…
Rumuni nie stanowią problemu, tylko to ich cygaństwo. Wiem coś o tym.
W każdym stadzie baranów znajdzie się coś czarnego, odmiennego
Ja przyjechalem tutaj po wyrobieniu licencji i na zaproszenie pierwszej firmy ktora mnie zatrudnila.Poza tym,posiadam paszport.Nie widac roznicy?
Poza tym,ja tu tylko pracuje.Mieszkam w Polsce i jak sie zaraza skonczy,bede tradycyjnie latal 2 razy w miesiacu do domu.Czasem na 4 dni,czasem na 12.
Jesli dalej nie widac roznicy to sorry.Szkoda mi czasu.
Setki tysięcy ludzi z obszarów objętych działaniami wojennymi też chciało znależć lepsze, bezpieczniejsze miejsce na Ziemi.
Czy wydalając ich wszystkich będzie Ci się lżej pracowało, czy tylko snobistyczne oko cieszyło ?
gorzej ja w stadzie czarnych baranow masz jednego bialego
tu z kolorem skory trzeba uwazac. nie kazdy Murzyn to bezposrednio z Afryki. i nie kazdy Arab to terrorysta.
sprawa nie jest kwestia rasy a mentalnosci