Wstrząsając lub podgrzewając rzeczoną butelkę, by ją odkapslować, dostarczasz energii z zewnątrz. Nie tędy droga.
W swoich doświadczenich myślowych usiłujesz doprowadzić do dekonstrukcji obiektu środkami/materiałami, z których ten obiekt się składa.
Już sama nazwa ‘eksplozja’ świadczy o tym, że nie można jej ukierunkować. Wyzwolona energia rozchodzi się i zawsze będzie się rozchodzić promieniście.
Zakopanie całego arsenału atomowego w kilometrowych dołkach, przyczyniłoby się jedynie do stabilizacji militarnej świata.
No i oto chodzi,dostarczenie energii z zewnatrz.
Wyzwolona energia kieruje sie na najmniejszy opor.
Dlatego pisze o detonacji w odwiertach z gory zaczopowanych.
Te metody stosuje sie od lat,ch9cby,przy wyburzaniu budynkow w dentrach miast
Nikontrolowana eksplozja, wyrzuca w przestrzen/ marnuje wiekszosc energii,wlasnie dlatego,ze rozchodzi sie promienisci.
Przyklad ukierunkpwanej energii,to pistolet,armata.gdyby nie lufa,ten pocisk by polecial koze piec metrow
Z czego i jak wykonać taki czop, który zatykając kilometrowy dołek, przeciwstawiłby się pozostałej masie Ziemi po drugiej stronie proponowanego przez Ciebie ładunku, tak by energię wybuchu maksymalnie skierować wgłąb Ziemi?
Ja się na tym nie znam. Ale kiedyś wyczytałem, że w szczycie zimniej wojny potencjał uzbrojenia nuklearnego był taki, że ta siła umiejscowiona w jednym miejscu w Ziemi, zdołała by rozerwać powłokę ziemską. Dodatkowo wzbudziła by tzw katastrofy naturalne.
Jaki zjazd! Prywatne spotkanie przyjaciół. Ja to tak traktuję. Ale oczywiście to moje zdanie ktorego nikomu nie narzucam. I nigdy o orywatnych rzeczach na forum nie mówię.
Glabokosc podalem tylko przykladowo.
Chociazby i z betonu wykonac czopy.
Bomby zrzuconena Hiroszime i Nagasaki ylyikroskopijnew porownaniu z 9becnym arsenalem jadrowym i byly zdetonowane na wysokosci 500m ,a wiec smialo k9zna zal9zy,ze m8n 50%energii zostalo zmarnowane,ulecialo w przestrzen,
Tu mowimy o 25 000 ladunkow od 10 do kilu tysiecy razy mocniejszych,wykorzystujacych 90% swej energii.plus reakcja gorotworu,jadra ziemi.zloz ropy,gazu,uffff
Dodam,ze glebokosc rekordowego odwiertu to 13,5km.
Ten 1km,wzialem ot tak z,nieba’’
Podobnie rekamozesz za icczlowieka,tylko musisz wiedziec,gdzie uderzyc