Koronawirus już u nas!

eeeeeeeeeeeeeeeeeee (powtarzam się!)

1 polubienie

Orędzie głowy państwa:

Gierek by lepiej nie powiedzial. a nawet Gomulka…

1 polubienie

2 polubienia

Ja też się boję, że w końcu usłyszę, ze mam zostac w domu. Jedyne co mnie pociesza to to, że wiem, że mojej szefowej zależy na mnie i zrobi co w jej mocy żeby mnie zatrzymać. Jak produkcja ruszy i dostaniemy towar to i zamówień będzie wiecej, więc to chwilowy przestój. Dzisiaj na przyklad bylam w pracy 4 godziny i 45 minut zamiast 8 :stuck_out_tongue:
Póki co to znalazłam dodatkową pracę 2 godziny z rana codziennie, więc będzie dodatkowy dochód.
No i skoro nie jedziemy na wakacje to i ten wydatek odpadnie :stuck_out_tongue:

4 polubienia

Wojskowi puszczają farbę, że od wtorku kwarantanna jak we Włoszech…

1 polubienie

Mam nadzieje, ze skuteczniejsza.

1 polubienie

Zobaczymy. Na pewno mnóstwo przedsiębiorców czekają licytacje, komornicy i bieda.

Bo wazniejsze sa miliardy na TVPiS.

1 polubienie

bo przedsiębiorcy to wroga klasa dla PIS

2 polubienia

O proszę… i już jasne… dlaczego kwarantanna od wtorku dopiero…
Stopniowo chcą dojść a nie jednym aktem. Właśnie wchodzi zamknięcie granic dla ludzi, zamknięcie sklepów w galeriach (zostaną apteki, pralnie i spożywcze, zakaz zgromadzeń powyżej 50 osób.

2 polubienia

Oglądam konferencję premiera, ministra zdrowia i ministra spraw wewnętrznych. W kościołach też chyba tylko do 50 osób może być. Ciekawe kto ich będzie liczył.

2 polubienia

w liczeniu to koloratkowi wprawe maja…
nie wiem czemu nie wprowadza sie od razu stanu wyjatkowego?
dzis ogloszono, ze wejdzie on w zycie oficjalnie z soboty na niedziele (kwestie formalne w tym zatwierdzenie przez Kortezy), ale podali zasady i prosba do spoleczenstwa, zeby sie do tego zastosowac/przygotowac juz dzisiaj.

3 polubienia

Idziemy w kierunku wtorku…

Patrole policji, które kontrolują kwarantannę mieszkańców naszego kraju, będą wzmacniane przez wojsko - poinformował rząd w niedzielę. Nawet 100 tys. osób może być objętych kwarantanną w najbliższych godzinach

Moje źródła w wojsku, już dwa dni temu mówiły, że przygotowują się do wyjścia na ulicę i całkowitą kwarantannę od wtorku…

1 polubienie

Z odbezpieczoną bronią!!! :rofl:

1 polubienie

Oby to potem tak nie zostało.

2 polubienia

Jeśli który przystojny… :innocent: Tylko na mnie się nie nabiorą! :sob: :sob: :disappointed_relieved: :cry: :tired_face:

1 polubienie

Bez przesady - przepustki jak w stanie wojennym zaczna wydawać?
To dopiero doprowadzi do paranoi.
Wyglada na to, ze pomyslu na kryzys brakuje.

3 polubienia

Miałam przepustkę!!!

1 polubienie

W Lodzi wymieniali chyba z piec razy, a i tak kto chcial i sie zakrzatnal to mial. Jakby nie patrzec wiekszosc zakladow pracowala na trzy zmiany, a troche ich bylo.
Co prawda trzeba bylo uważać, bo mogli nie uwierzyc, ze wlasnie z pelnym makijazem jedziesz z pracy w Elcie gdzie pracowali glownie spawacze i monterzy, ale ostatecznie ???
Teraz to juz nie zabawa, z wirusem nie pobawisz sie w milicjantow i zlodziei.

2 polubienia