Koronawirus już u nas!

To znaczy, zeby wyjsc musisz miec przepustke?

1 polubienie

To prawda że nacieranie się spirytusem pomaga odpędzić wirusa? XD

1 polubienie

Raczej nie, ale humor moze poprawic, bo spirytus sie swietnie wchlania przez skore do organizmu.

3 polubienia

Aktualnie sytuacja wygląda tak:

Ach przepraszam, tak naprawdę wygląda tak:

2 polubienia

Ach te media xd

Tak naprawdę, to nikt nie wie jak wygląda.

Włosi się niedawno śmiali. Teraz sobie umierają setkami bez pomocy.

1 polubienie

Zakaz lotów wewnątrzkrajowych.

Idziemy pomalutku do kwarantanny.

1 polubienie

Nie przepraszaj, znamy to od dawna… :joy:

2 polubienia

Też tak myślę…

1 polubienie

Przecież ja się nie śmieję.

1 polubienie

@elsie Nie bałaś się iść do apteki? :scream: Apropos maseczek to nie ma ich w aptekach od jakichś 2 miesięcy… W Rossmanie dezynfekcja wszelaką skończyła się jakieś 2 tyg temu…

2 polubienia

@czarny_rycerz Zainfekowanych jest dużo więcej tylko jeszcze nie zrobiono im testów w kierunku wirusa…

2 polubienia

Jak dużo jest to dużo więcej?

1 polubienie

To się jeszcze okaże.

1 polubienie

No właśnie, okaże się. Tym czasem przydałoby się trochę więcej rzetelnych informacji, żeby ludzie nie walczyli na pięści o papier toaletowy.

3 polubienia

Bitwy o papier już przerabiałem. I nie tylko o papier. Dla mnie to powtórka z rozrywki. :grin:

3 polubienia

@czarny_rycerz Sam minister zdrowia powiedział że ok środy będziemy mieć ok 1000 chorych…

1 polubienie

Biorac pod uwage to co dzieje sie w innych krajach? Tysiace, jak nie dziesiatki tysiecy.

1 polubienie

@okonek @czarny_rycerz Mądre głowy w radio mówią że 70% ludzi w Polsce będzie zakażonych, więc wszystkie środki zaradcze są tylko po to żeby wszyscy nie zachorowali w jednym czasie. W USA podano dziś pierwszemu ochotników eksperymentalną szczepionkę na koronera, czas wdrożenie szczepionki to ok roku. Chyba że Polacy jako pierwszy opracują lek który blokuje białko umożliwiające wirusowi replikowanie się.

2 polubienia

A tu takie kwiatki: Klik

1 polubienie