Koronawirus już u nas!

Otóż to… tylko dlatego zamiast wprowadzić narodową kwarantannę, to poświęcą setki tysięcy ludzi… byle dociągnąć do tych jeahbunnych wyborów

5 polubień

Jak to, dlaczego? Przecież władza jest tak słodka. No i się należy.

4 polubienia

Bo chcą je wygrać i uważają ten sposób jest lepszy. Nie wiesz jeszcze o tym, że dla niektórych życie ludzkie jest mniej ważne od własnej możliwości władzy?

4 polubienia

Cynizm. Zwróć uwagę. Ponad 500 osób chorych i pięć zgonów… czyli co? Jeden procent osób umiera? Sukces rządu. Tylko z dwóch dni ta statystyka jest zaniżona o 50%.

5 polubień

Według Ciebie jest to jedyna negatywna statystyka, która została zaniżona? Ja już przywykłam i wcale mnie to nie dziwi.

3 polubienia

Do tego Morawiecki apeluje: Polacy pracujcie, ratujcie gospodarkę! Co ratujcie? Nie życie swoje, tylko gospodarkę?

3 polubienia

A co on z Ciebie będzie miał, jak nie będziesz pracował? Jakie podatki mu wtedy dasz? Zaraz się okaże, że ta kobieta, to w ogóle zmarła zanim zachorowała:

4 polubienia

Nie wiem, kto wierzy w tego typu informacje. To jak z trupami w szafie…

3 polubienia

Bo gospodarka rząd utrzyma.

2 polubienia

Trupa przywieźli…

2 polubienia

Przeciez żeby przyjechała żywa, to by ją uratowali. Bo rząd zapewnia nam wszystko, co do wyleczenia jest potrzebne!

3 polubienia

Coś kręcą. GIS kilka dni temu gadał o 13 ozdrowieńcach.

4 polubienia

Tak naprawdę ozdrowieni, to oni będą tuż przed wyborami. Żeby ludzie nie zapomnieli, komu te ozdrowienia zawdzięczają i wiedzieli na kogo mają głosować.

3 polubienia

dokładnie tak. Coś tu zaczyna śmierdzieć.

2 polubienia

Przecież to wszystko to jeden wielki pic na wodę!

3 polubienia

Zdrowiej dla Ciebie będzie jak nie będziesz za mocno wąchał. Nerwy też mają swoją wytrzymałosć.

4 polubienia

Ja muszę wąchać, jak każdy z nas… bo ty my ryzykujemy życiem, żeby politycy mieli hajs na rządzenie.

4 polubienia

Po co się martwisz, że nie żyje kolejna osoba? Ciesz się. Papier toaletowy zaczyna pojawiać się w sklepach. Nasza władza o wszystkim myśli, żeby obywatelom żyło się lepiej :slightly_smiling_face:

3 polubienia

Bo brak wiarygodnych danych.

3 polubienia

Ja moje przemyślenia opieram o tę witrynę:

a w szczególności o tabelę “Zamknięte przypadki” (closed cases). Nie jest to wesoła statystyka. Nawet biorąc pod uwagę sumę wszystkich wypadków i sumę wszystkich śmierci i stanów ciężkich/krytycznych, nie wygląda to wesoło (7.45% sanów ciężkich lub śmiertelnych). Jeżeli tego nie powstrzymamy, to na świecie umrze pół miliarda ludzi. Ale również wygląda na to, że spowolniła się ilość nowych przypadków. Mam nadzieję, że nie dlatego, że mamy weekend i nie ma kto wklepywać danych…

2 polubienia