500+ ma być w bonach i do wybrania na określone prawem artykuły, w określonych marketach czy sklepach / oczywiście tylko polskich. Z towarów wykluczone alkohole, papierosy czy artykuły drugiej potrzeby
Mniej testów
Ja w tej chwili jestem w strefie o bardzo gwaltownym przyroscie zachorowan (nie u mnie we wiosce, ale juz Elche gdzie jest duzy uniwersytet, i pozostale wieksze miejscowosci gdzie sa fabryki/fabryczki, wiecej ludzi i co za tym idzie spory ruch wirus ma sie coraz lepiej.) na razie zajete jest 40% lozek przygotowanych dla zarazonych, ale przy tym tempie za tydzien moze byc potrzeba uruchomienia szpiltala polowego w halach wystawowych.
W koncu czlowiek zdziczeje od tych izolacji.
Mniej testow. Mozliwosci laboratoriow sa ograniczone. Testy to moz sa, ale ludzi zaczyna brakowac. Poczekaj kilka dni, znowu skoczy ilosc zachorowan, oczywiscie wina tym razem moze nie Tuska a strajkujacych kobiet.
Od wtorku są wzrosty. Weekendowe melanże = spadki. Każdy chce się zabawić. Ci biali kosmici to też ludzie
mam wyznaczony test… na 26 listopada
Ajjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
A ja mam termin teleporady u rodzinnego na 19 listopada (rejestrowałam się w połowie października, za 4 dni skończą mi się leki, a receptę TYLKO przez teleporadę
U nas tez lekarz na telefon. Ale czas oczekiwania zalezy od potrzeby, w przypadkach naglych przelaczaja prawie natychmiast. Na rozmowe o przedluzeniu recept czekalam dwa dni.
Ale wszedzie wirus dezorganizuje dzialanie sluzby zdrowia. A komputerowy ogolnohiszpanski system medyczny dziala juz od ponad 10 lat, choc dopiero teraz sprawdza sie w “warunkach bojowych”
W moim mieście karetka jedzie do stanu krytycznego do 120 minut. Do stanu zagrożenia życia do 24h
O ile się ma covida
Został 1 lekarz na całą przychodnię. Ja rozumiem sytuację,ale … zostanę bez leku
Mojemu tacie juz 3 razy odwolali operacje Podobno prawie caly personel oddzialu na ktorym mial leżeć jest zakażony…
Mam nadzieje, ze dostaniesz swoj lek. Moze sprobuj w innej przychodni?
Ja tutaj w Australii jak niedawno chcialam receptę to mi powiedzieli, ze teleporada 72 dolary, a jak chce za darmo to muszę w samochodzie na parkingu czekac na lekarza mierzyl mi cisnienie przez okno w samochodzie… komedia.
Komediodramat albo tragifarsa…
Raczej tragedia.
Znowu weekend, melanże i mniej testów
Pogoda byla ladna. W Tatrach zabraklo miejsc na parkingach…
Ja jestem zdradziecką mordą i bynajmniej nie Polką. To ja mam gdzieś!
Pinokio do polskiej wyjatkowosci sie odwoluje?
Bo córka nie poszła w ślady Wandy?
O co chodzi?