Koronawirus już u nas!

Oddasz potem osocze?

1 polubienie

Ja nawet nie mam telefonu zdolnego do jakichs"aplikacji"Moj samsung ma lat kilkanascie i sluzyl komunkowaniu sie miedzy ludzmi.Jak to telefon…
A czytajac to co napisales powyzej,kwalifikuje sie na więznia,czy co?
O co chodzi?I do czego zostane zmuszony?

2 polubienia

Póki co ja miałem kontakt tylko. Nie wiadomo czy się zaraziłem :slight_smile:

2 polubienia

Kwalifikujesz się, jeżeli nie masz możliwości instalacji, to musisz złożyć urzędowe oświadczenie :slight_smile:

1 polubienie

Teraz mną zatrzęsło!!!
Jakim prawem zmuszają ludzi do instalowania aplikacji?
Czy ćwoki nie wiedzą, że tysiące ludzi nawet nie potrafi smsa wysłać? Nie wspominając już o założeniu emaila…
I nie każdy na telefon z androidem.

6 polubień

Sytuacja zywcem wzieta z Procesu Kaffki.
Bo na to Matrix za krotki.

2 polubienia

O czym?Na temat czego???O czym w ogóle Waść prawisz?
Nic nie rozumiem…Sorry :innocent:

1 polubienie

W ogóle te przepisy niespójne. Straszą tymi samymi 30 tyś co w każdej sytuacji. A te kary mają zupełnie inny cel wpisany, więc nie można za brak aplikacji, tak samo jak nie można za przechodzenie na czerwonym świetle zastosować kary za nieprzestrzeganie kwarantanny… no chyba że przechodzisz na czerwonym, nie przestrzegając kwarantanny :smiley:

3 polubienia

tak dokładnie bym powiedział: jakie aplikacje? Jakie sklepy gugle? Kody? Sesemesy?

1 polubienie

Mogą mnie cmoknąć.
Teraz mnie ta sytyacja ruszyła.

3 polubienia

Ja odpadam…Wole chyba zostac w moim swiecie.Moze sie uda?

3 polubienia

Kto jest zwolniony z obowiązku korzystania z aplikacji Kwarantanna domowa?

• osoby z dysfunkcją wzroku (niewidzące lub niedowidzące),
  • osoby które złożyły właściwym służbom oświadczenie, że nie są abonentami lub użytkownikami sieci telekomunikacyjnej lub nie posiadają urządzenia mobilnego umożliwiającego zainstalowanie tego oprogramowania (patrz materiały poniżej).

aplikacja bez twojej wiedzy wykonuje wiele bezpłatnych połączeń darmowych na numer rządowy

1 polubienie

@collins02, z opowiadań @anon86894402 wynika jasno, że nie pozwolą Ci pozostać w swoim świecie.
Kto jest na kwarantannie, musi pobrać aplikację ( śledzącą chorego), o ile dobrze zrozumiałam.

4 polubienia

@anon86894402, a czy przewidzieli osoby, które mają telefon z androidem, dostęp do sklepu Play, internetu, tylko nie wiedzą jaki zrobić z tego użytek?

1 polubienie

Chyba zaczne wierzyc w teorie spiskowe dotyczace “kontroli nad światem”,sił mozniejszych choc niekoniecznie wyższych…
No chyba ze uda mi sie zwiać.Jak"Admirable Crichton".Polecam ten film,jest lekko obok tematu ale fajnie pokazuje jak innym czlowiekiem mozna byc,jesli sie tylko troche zastopuje…

2 polubienia

Po co spiskować. Już dawno w mediach pisali, że dzięki tej aplikacji można zlokalizować miejsce pobytu osoby na kwarantannie.

2 polubienia

Aplikacja jest zainstalowana w telefonie, a nie w pacjencie. Za jej pomocą można więc śledzić jedynie ruchy urządzenia, a nie jego właściciela.

5 polubień

Wiem,widze…Nowy totalitaryzm…
Ja jestem daleko ale martwie sie o dziewczyny…

2 polubienia

@ZiraaeL, tyle to rozumiem nawet ja.
Ale czytałam, że odpowiednie służby dzwonią do ludzi z kwarantanny, z zapytaniem gdzie się znajdują.
Ludzie nie zaryzykują zostawienia telefonu w domu, jeśli zechcą się “zerwać” z kwarantanny.
A takich było, jest, i przybędzie wielu :grin:

1 polubienie

To Ty im jeszcze nie zainstalowałeś aplikacji śledzącej? :stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye::stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia