Koronawirus już u nas!

Czy negatywny wynik testu zwalnia z obowiązku odbębnienia kwarantanny?

Pomijam fakt niemożebności wykonania takiego testu, kiedy na doopie trza siedzieć.

1 polubienie

Ze mnie kiepski poeta
Głowa do picia nie ta :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

Nie czytałem, ale może jutro się zgłoszę do lekarza… co by test zrobili.

Tylko do lekarza trzeba stawić się osobiście. On z pielęgniarką w tym całym ochronnym oprzyrządowaniu do Ciebie nie przyjdzie. A kolegi czy kogoś z rodziny też nie wyślesz.

1 polubienie

Nie trzeba. Będąc w kwarantannie, on line dostajesz skierowanie. Tylko objawy trzeba mieć

edit: bo przecież testy trzeba oszczędzać, bo drogie… a ludzi u nas dostatek :slight_smile:

Skierowanie online, ale samego testu już tą drogą nie zrobisz.

2 polubienia

Dojechała wałówka od siostry… i uwaga… w makaronach butelczyna wina i jakieś piwo się zaplątało :slight_smile: Wytrzymię do czwartku :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Na test można wyjść :slight_smile: Ja się tam ich zabezpieczeń nie boję :slight_smile:

1 polubienie

Ja mam zawsze ten sam zestaw niezbędnych dla mnie aplikacji

2 polubienia

A czemu Ty masz Moje ING?

.nie masz swojego?

3 polubienia

Bo to moje ING jest. Mojsze niż twojsze

4 polubienia

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
Też mam tam konto, i też to chciałam napisać @ZiraaeL

1 polubienie

mama 86 latek whatsapp sie posluguje,
ale przez dobrych 10 lat miala jakis telefon (zdjecia tez robil) jakas hybryde dotykowo-przyciskowa.
ja sie e tym rozeznac nie moglam, a ona swietnie wiedziala gdzie co ma?
ekranik oczywiscie wielkosci znaczka pocztowego, a teraz placze, ze smartfom maly…

3 polubienia

Tablet się nada

1 polubienie

jeszcze tego brakowalo.
ona nie umie przelaczyc na glosne mowienie - wyobrazasz ja sobie z tabletem przy uchu?

2 polubienia

Można bez apki korzystać. W przeglądarce ale wtedy trzeba wpisywać login i hasło. A w apce ino pin wystarczy.
Poza tym apka mnie powiadamia ile hajsu mi ubyło przez picie. I ile przybyło przez wypłatę którą potem wydaje na picie.

3 polubienia

a propos ING. Słuchajcie: Czy w ING też stosują jakieś algorytmy zabezpieczające na transakcje internetowe? Ja mam. mbanku… i za każdym razem jak kupuję muzykę, to mnie na którejś transakcji zablokują, bo systemowi się wyda podejrzana. Sto się nie wydawało, ale ta jedna tak… Już mam dość tego banku.

2 polubienia

Nic mnie takiego nie spotkało. Czasem przelew potwierdza się kodem z SMS lub pinem.

3 polubienia

Wiem @Devil, ja nie instalowałam aplikacji ING, wpisuję login i hasło.
Wszelkie płatności wolę robić z laptopa

3 polubienia

Też tak robiłem ale już mnie wkur#ło to moje długie hasło i wolę apkę. Przelewy robię tylko w domu gdzie mam zabezpieczone wifi.

2 polubienia