Koronawirus już u nas!

bardzo popularny w Meksyku. kompozytor (w tym filmowy), muzyk.
epoka tesknych nastojowych ballad.

2 polubienia

Ooo!
Nie znalem ale zwrocilem uwage.
Jak lata wczesniej,na Carlosa Gardela…Od tanga.
Auhayyy!!!
Twoje zdrowie :slightly_smiling_face:

2 polubienia

cha cha… ale nie w moim stylu :slight_smile:

1 polubienie

Tylko sprobowalem :innocent:

1 polubienie

Nie jest dobrze.
Znowu służba zdrowia nie wyrabia. Będziemy ginąć w karetkach czekając aż jakiś szpital nas przyjmie.
Zdrowia :pensive::beer:

2 polubienia

A Narodowy stoi pusty?
Struktura szpitalnictwa w Polsce jest do kitu…

2 polubienia

Tam trafiają tylko zdrowi.

3 polubienia

To niedobrze że nie ma kto trafić :wink:

2 polubienia

Lekko chorzy są przyjmowani.
Niedługo swój respirator będzie trzeba na salę przynieść.

3 polubienia

I w czem problem? Kupi się od instruktora narciarstwa albo handlarza bronią, bo na sztuki też sprzedają.

4 polubienia

Podobno respiratory mają się w Ikei pojawić. Do samodzielnego montażu.

4 polubienia

Antonowem przylecą.

2 polubienia

Dziś w ogóle perełka. Jadąc autem słuchałem wywiadu z kimś ważnym z Grodziska Mazowieckiego… tam pozamykali wszystko, bo zła sytuacja… i ten ktoś powiedział, że musieli pozamykać biblioteki, gdyż okazały się jednym z głównych rozsadników pandemii…
W Polsce?!!!
To chyba alkohol już w bibliotekach sprzedają po 22:00? :stuck_out_tongue_winking_eye:

4 polubienia

A ja.tak dla równowagi,bo przeciez nie przez złosliwość,zaliczylem dzisiaj pierwsze w zyciu,poklosie strzelaniny…
Krew na chodniku,jakas wrzeszczaca laska w szlafroku,6[!] samochodow policyjnych i jakis popierdoleniec ktory widzac to,marudzil na co idą jego podatki…
Hindus a wiec potencjalnie w tym temacie,gorszy nawet niż Żyd…
Kiedy juz sie z tego wywikłałem [ze niby świadek…],pojechalem do centrum a tam…policyjna oblawa na jakiegoś świra ktory sie okopal w Holiday Inn…Widzialem "tylko"2 metrowa kaluze krwi na wejsciu…
Wlasnie wrocilem…I nie wiem czy to dobrze ze cos dalo mi zapomniec o jutrzejszym zastrzyku… :innocent:
Tak wiec…Wracamy z ulicy ze zdecydowanie odmiennymi wrazeniami.

2 polubienia

To co, niewiele już zostało do zamknięcia… teraz mówią o całym kraju zamkniętym… i tylko pytanie: Co dalej? Co by tu jeszcze zamknąć?

1 polubienie

Musztarda po obiedzie.
Teraz jak sie wirus rozlazl po calej Polsce to nagle sie ockneli?
Bylo rok temu wprowszdzic stan wyjatkowy i zahamowac przeplyw ludnoci. Ale odwaznych wtedy nie bylo.
Szczepienia sprawy teraz nie rozwiaza.

1 polubienie

Jakie szczepienia? Póki co rząd samowolnie zmienia odstępy między podawaniem kolejnej dawki

Ja to sie juz pogubilam co sie z tymi szczepieniami wyprawia.
Dzis sie doczytalam, ze Hiszpania, Francja, Niemcy i Wlosi podpisali umowe z ruskimi w kwestii produkcji sputnika.
Fakt, ze szczepionka faze 3 czyli testy na ochotnikach przeszla w warunkach bojowych na kilku milionach ochotnikow z poboru :wink:.

1 polubienie

U nas Pfizera przedłużyli do 6 tygodni na drugie szczepienie, a Zenecę do 8 czy 12 tygodni…
Pewnie po to żeby więcej szczepień wpisać pojedynczych

Dalej kolejne fale i lokdałny.
Aż do wyszczepienia większości. Potem rok spokoju a potem nowa mutacja i cały cyrk od nowa.

1 polubienie