Koronawirus już u nas!

koronawirus kontra 500+?

3 polubienia

Jak tak dalej pójdzie to u nas wybuchnie grubo. Póki co cicho sza… nie ma wirusa… nie ma paniki. Rząd jest super i działa… A potem nagle, w ciągu jednego dnia się okaże że choruje sto lub dwieście osób. I wtedy dopiero się zacznie.

Póki co kwarantanna w podszczecińskich Policach. Troje nastolatków jednocześnie podejrzanych. Nie ma informacji by w ogóle wyjeżdżali w obszary ryzyka. Trafili na oddział, na którym od piątku mają stwierdzony jeden przypadek nieupubliczniany. W całym zespole szpitalnym (duży szpital z wieloma budynkami) jest zakaz odwiedzin od soboty (motywowany grypą, która w tym roku nie jest tak dokuczliwa).
W Policach kwarantanna objęła 200 osób. Szkoły i internat zamknięte.

Cicho sza. Nic się nie dzieje…

4 polubienia

Nie, nie, to będą “zwykłe przeziębienia”…

1 polubienie

Już to widzę: Objęliśmy kwarantanną 200 mieszkańców małego miasteczka. Nie ma powodu do niepokoju, to z powodu przeziębienia.

3 polubienia

Trafiłeś w sedno!

1 polubienie

A w nocy spec ustawa uchwalona w sprawie koronawirusa… którego nie ma :stuck_out_tongue:

2 polubienia

To przecież “działania prewencyjne”!!! :sweat_smile:

1 polubienie

Z ta ustawa to dzialanie pod publiczke, ludzie sie czuja zagrozeni to pokażemy jak o was myslimy - akcja wirus+ czyli jak sie rozchorujesz i zamkna cie w klatce to kasa sypniemy. W koncy przekop mierzei moze poczekac.

3 polubienia

Dziś byłam na spacerze i specjalnie wstąpiłam do apteki. Wisi kartka “maseczek brak”. Plynu tez nie było…

2 polubienia

Kup butelke wodki i plyn do naczyn. Wymieszasz i masz prawie to samo co żel.

2 polubienia

Ale mnie jest niedobrze na samą myśl o wódce!!!

2 polubienia

Przeciez nie kaze tego pic tylko uzyc do przecierana rak zamiast zelu anrywirusowego. Tego detergentu to odrobina. A ja nawet nie wodke choc najtanszy zajzajer to ok 5 euro za litr kupisz a spirytus tzw. na oparzenia - jest prawie w kazdym sklepie. Po rozcieczeniu wystarczy.
Ale juz w piatek w warzywniaku zabraklo jednorazowych rekawiczek, jak normalnie byla samoobsluga tak ostatnie rekawiczki zostaly dla obslugi, tylko sie pokazywalo co maja zapakowac. Kolejka dluzsza, ale nikt nie protestowal. Wczoraj juz byly.

3 polubienia

FB_IMG_1583234949530

6 polubień

He, he ,he… :rofl:

1 polubienie

A mnie się zdaje że my za mało testów robimy. Korea robi 10 000 dziennie. Być może pacjent zero wciąż na wolności. Leczy grypę.

2 polubienia

U mnie zrobili w szpitalu 200 z nieduzym ogonkiem, wszystkie wyszky negatywnie. W Walencji maja cos z pietnacie osob. Najwiecej w Madrycie, ale tam masz olbrzymie lotnisko, komunikacje w duzym stopniu podziemna i cos 5 milionow do zarazenia. A przypadkow jest 45 czy 46. Twierdza, ze wiosna wirus slonca nie wytrzyma.

2 polubienia

Po co kupować testy? Polacy robią własne!

Na razie za każdym razem z polskiego testu wychodzi, że koronowirusa nie stwierdzono… jest grypa :wink:

4 polubienia

Przeciez wirus grypy to wyglada prawie jak ten z numerem 19, jak sie troszke ucharekteryzuje to mozna sie pomylic.

2 polubienia

To jedyny miarodajny test! :rofl:

2 polubienia

Jesteśmy narodem wybranym. To zasługa wstawiennictwa błogosławionego Lecha Kaczyńskiego.

2 polubienia