W tym kontekscie podawanie zielska jako salaty przed tresciwszym posilkiem tez na sens.
W USA tez tak podają w restauracjach sałatę
Znalazłam artykuł snujący przypuszczenia na temat walki Włochów z cappuccino.
Chodzi o to, że oni mają słabszą od nas tolerancję laktozy. Jak mają słabszą, to niech nie piją. My możemy. Dlaczego nam zabraniają? Niech sobie łykają ślinkę patrząc na nas pijących to CO MY MOŻEMY, a nie że jak oni nie mogą to i nam zabronią.
No tak. Enzym pozwalajacy trawic laktoze? To jest temat na poradnik encyklopedyczny. Alergik+ też .
kalambureczek:
Na pieczęcie listowe N w chemii wspak,
dwucukier mleczny, określę to tak…
Oczywiscie rozwiązywać wspok?
Tylko drugi człon rozwiązania, które, zresztą jest podane powyżej w cytacie…
lak - na pieczęcie listowe.
toza - wspak azot czyli N.
Łączymy te dwa wyrazy i mamy…?
Kolego musisz ??? Ja naprawde po polskim piwie czasem mysle
A co? Mam się udusić…?
Ciekawe dlaczego Włosie nie protestuje przeciwko dodawaniu do pizzy ananasów? Żaden Włoch by tego nie wziął do ust!
Bo pizza z ananasem nie rajcuje ich, a cappuccino chcieliby, bo smaczne, a nie mogą po południu, bo im zaszkodzi. Więc zazdroszczą tym, co mogą i nie chcą im go dać
Pizza hawajska?
Musi mają w tym interes
Co do pizzy to ten rodzaj pozywienia moglby nie istniec w ogole na rowni z kaszą.
A nie znacznie prościej pozwolic każdemu spozywać tak jak mu smakuje?
Ostanimi czasy odkryłam ( dzięki koleżance) smak czarnej kawy z cytryną. dziwne, ale całkiem ok…
a ja lubię hawajską… i jeszcze kilka rodzajów…
Kawa z cytryną to włoski sposob na kaca.
Osobiscie nie testowałam.
może być, na migrenę i totalne przemęczenie też dobrze robi ( na kaca nie poróbowałam bo na kaca okazji i czasu nie było)
A ja w tym tygodniu zaczęłam pić kawę z dodatkiem gorzkiego kakao @ihtiel .
I prawidlowo gdyz o gustach i smakach się nie dyskutuje
Sposób stary jak świat. Na balu maturalnym kelner doprowadzał do ładu kolegę z klasy właśnie kawą z cytryną.
Stary sposob z tą cytryną bo o tej metodzie dowiedzialam się z jakiegos wlasnie wloskiego filmu. I to jeszcze jako istota, dla torej pojecie kac bylo abstraktem, czyli dziecięciem będąc