Ten wierzy w dysk. “Ziemia jest okrągła, ale nie kulista”
Może trzeba by ich w kosmos wystrzelić? No co by powiedzieli, gdyby przez okno zobaczyli naszą Ziemię
Że to spisek masoński albo złudzenie optyczne.
Fuksja to tez kolor
Myślę, że tutaj nazwę kwiatu znajoma by znała, ale może jestem zbytnią optymistką?
Był taki jeden płaskoziemiec, co sam skonstruował własna rakietę, żeby naocznie to stwierdzić. No i niestety, zginął śmiercią lotnika (kosmonauty?).
Może przy konstrukcji nie uwzględnił krągłości Ziemi?
Na tej płaskiej mapie wyraźnie widać, ze gdyby płynąc wzdłuż brzegu Antarktydy skręcalibyśmy cały czas w lewo. Podczas gdy naprawdę opłynięcie tego kontynentu wymaga skręcania w przeciwnym kierunku.
Nie można Antarktydy opłynąć w lewo albo w prawo? Może pytanie o wysokim ryzyku naiwności ale co to za różnica?
Dodatkowo - na złączonej mapie wygląda, że wybrzeże Antarktydy, jest dziesieciokrotnie dłuższe niż Arktyki - a to przecież można łatwo sprawdzić.
Ze to efekty specjalne …
Argument, że a Concorde widać było krzywiznę Ziemi nie przemawia. “Jak patrzysz przez przód samolotu, to się może i wydaje zakrzywiona, ale przez okno na boku już nie”
śmiercią bohatera teorii Darwina
Można, ale po co jak widocznie czucie i wiara silniej mówią do niego niż mędrca szkiełko i oko…
Mozna. Tylko trzeba ustalić , ktora prawa, ktora lewa.
A granat?
Z tym granatem to jest troche klopot - po polsku kolor granat to bardzo ciemny niebieski, a w wiekszosci znanych mi innych to kolor czerwony.
Lub kamien - choc tu nazwa bywa mylaca, bo granaty maja wiele odmian
Tu brazylijskie
No własnie
i jest jeszcze granat - broń wybuchowa.
z tego wszystkiego najbardziej zachwycaja mnie te kamienie
Warcaby lub szachy pląs wspak,
owoc lub kolor rozrywkowy wszak.
Niech te gamonie tam pojadą …