Płaskoziemcy

Ten wierzy w dysk. “Ziemia jest okrągła, ale nie kulista” :astonished:

2 polubienia

Może trzeba by ich w kosmos wystrzelić? No co by powiedzieli, gdyby przez okno zobaczyli naszą Ziemię :thinking:

2 polubienia

Że to spisek masoński albo złudzenie optyczne.

1 polubienie

Fuksja to tez kolor :slight_smile:

3 polubienia

Myślę, że tutaj nazwę kwiatu znajoma by znała, ale może jestem zbytnią optymistką? :wink:

1 polubienie

Był taki jeden płaskoziemiec, co sam skonstruował własna rakietę, żeby naocznie to stwierdzić. No i niestety, zginął śmiercią lotnika (kosmonauty?).

4 polubienia

Może przy konstrukcji nie uwzględnił krągłości Ziemi? :smiley:

3 polubienia

Na tej płaskiej mapie wyraźnie widać, ze gdyby płynąc wzdłuż brzegu Antarktydy skręcalibyśmy cały czas w lewo. Podczas gdy naprawdę opłynięcie tego kontynentu wymaga skręcania w przeciwnym kierunku.

4 polubienia

Nie można Antarktydy opłynąć w lewo albo w prawo? Może pytanie o wysokim ryzyku naiwności ale co to za różnica?

4 polubienia

Dodatkowo - na złączonej mapie wygląda, że wybrzeże Antarktydy, jest dziesieciokrotnie dłuższe niż Arktyki - a to przecież można łatwo sprawdzić.

2 polubienia

Ze to efekty specjalne … :wink:

1 polubienie

Argument, że a Concorde widać było krzywiznę Ziemi nie przemawia. “Jak patrzysz przez przód samolotu, to się może i wydaje zakrzywiona, ale przez okno na boku już nie” :smiley:

2 polubienia

śmiercią bohatera teorii Darwina :rofl: :rofl:

Można, ale po co jak widocznie czucie i wiara silniej mówią do niego niż mędrca szkiełko i oko… :rofl:

2 polubienia

Mozna. Tylko trzeba ustalić , ktora prawa, ktora lewa.

2 polubienia

A granat?

2 polubienia

Z tym granatem to jest troche klopot - po polsku kolor granat to bardzo ciemny niebieski, a w wiekszosci znanych mi innych to kolor czerwony.

Lub kamien - choc tu nazwa bywa mylaca, bo granaty maja wiele odmian
Tu brazylijskie

4 polubienia

No własnie
i jest jeszcze granat - broń wybuchowa.

z tego wszystkiego najbardziej zachwycaja mnie te kamienie

4 polubienia

Warcaby lub szachy pląs wspak,
owoc lub kolor rozrywkowy wszak.

4 polubienia

1688041910_by_Mudzina_500

Niech te gamonie tam pojadą …