Sąsiadom moim brak urody.
Niech do swych żon idą na lody.
Odpuścić sąsiedzkiego loda,
to dla sąsiadki duża szkoda.
Wiem, bo sąsiadem byłem
i lodem sąsiadki “chłodziłem”…
Kaziu troszkę ceny z kosmosu wziąłeś. Za 4000 montaż? tak ale z klimatyzatorem. A koszty prądu 700pln na miesiąc? nieeee nie ma opcji. Klimatyzatory pobierają od 900 do 1200w mocy. Jest to pobór szczytowy. Wychodzi mi 475 kwh przy użyciu 24/24 z pełną mocą co jest nie realne.
A u mnie, qurva, jesień, panie tego, wróciła. Całe 11C “gorąca” i mżawa.
Na dodatek wszystkie kości mnie po drugim ficku bolą. Pierwszej szczepionki w ogóle nie odczułem.
Ceny u nas już znam z dwoma klimatyzatorami (u nas dwa będą) cena wyniesie 9 tys.zł.
A wiesz @birbant , że większość ludzi, których znam, którzy wzięli dwie dawki szczepionki, mają objawy niepożądane po tej drugiej dawce?
Moze za szybko?
Ja jeszcze drugiej dawki nie mialam.
U nas przerwa od 8 do 12 tygodni (zależy od szczepionki)
Ale swego czasu jak szczepiłam sie na tezec przez niedopatrzenie zamiast dawki przypominającej po roku dostalam podstawowa. Tragedii nie bylo, ale lapa spuchnieta i zaczerwieniona ponad tydzien
Ktoś te terminy oblicza. Ja miałam drugą dawkę dostać po 84 dniach, ale ponieważ nie dowieźli dostałam 4 dni później. Po pierwszej prawie nie miałam objawów, a po drugiej były. Takie grypopodobne. Nie jakieś super silne ale jednak uczciwie odczuwalne. Minęły same, bez niczego po paru dniach.
Jak sadze nie przypadkiem rozkladaja to na raty.
A kolega @birbant jeszcze pewnie mial dodatkowo przeciwciala po przechorowaniu
Kazdy organizm ma swoja wytrzymalosc.
Chorowałam niewiele wcześniej od niego i szczepiona też byłam trochę wcześniej. Tyle, że u mnie przerwa między szczepieniami była długa, a u niego króciutka.
Problemy tego rodzaju mają niektórzy młodsi na ogół.Tak jest np. u mnie w pracy.My"starsi"przeszliśmy to niemal bezboleśnie.
A wiesz że 1 może obsługiwać max 3 pomieszczenia?
U mnie 20 stopni, pełne zachmurzenie - deszcze i burze słyszalne bokiem przechodzą ok 7 km, jest parno i duszno, w dzień było 29. W nocy powinno padać
U mnie rano było 11, w południe16, a teraz jest 12. I deszcz.
Takie ceny są tu w regionie za 1 sztukę / ok 100 km od ciebie / u mnie firma kasuje mniej, niezależnie od producenta, ceny można negocjować jeśli jest większa ilość i pełna automatyka sterowania, są też przeglądy serwisowe. Póki co mamy zamówienia na 2 lata do przodu na 1/2 kraju i nowych zleceń nie bierzemy
A z kosztem prądu?
Szpital w Miastku dostał taki rachunek uśredniony na 1 sztukę po przeliczeniu, chłopaki założyli tam ponad 20 dużych
/ ok 90 x 60 cm i kilka większych stacjonarnych, szpital sam takie wybrał i zamówił / klimatyzatory na 5 oddziałach przygotowane pod covid / głównie nowe instalacje tlenowe i próżnia + woda. Teraz są kolejne szpitale w robocie Człuchów, Chojnice i Tuchola
Teraz pewnie dla ochłody
zaprowadzi nas na lody.
Dobrze z tatą iść…
Dotrwaliśmy.
To troszkę inne klimatyzatory.